Ellen is een jazzy singer-songwriter die zingt vanuit het diepst van haar hart. Ze inspireert mensen om hun dromen waar te maken, hun angsten te overwinnen en te leven vanuit hun hart. Ze doet dit door haar Ziel te tonen en te delen wat ze geleerd heeft. Je hoort haar diepgaande, authentieke en persoonlijke teksten omhuld door jazzy melodieën met een ongewoon akkoordenverloop. Ze noemt het Spiri-Jazz.

Ze weet haar liefde voor jazz muziek met de lessen van mensen zoals Paulo Coelho, Eckhart Tolle en Deepak Chopra te combineren in haar muziek. Jazzy melodieĂ«n met teksten geĂŻnspireerd op New Age filosofen. In 2015 bracht ze op haar eigen platenlabel haar debuut album ‘Late Bloomer’ uit dat prachtige levenslessen bevat. Hiervoor (september 2014) bracht ze met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ uit. Ellen staat ook regelmatig op het podium in cabaret, toneel- en theaterproducties. Wouter Hamel omschreef haar stem als ‘Lovely voice, dare I say slightly husky. Deep and warm, quite theatrical.’

 

Ellen zingt al van kleins af aan. Ze ontwikkelde haar zangstem met haar beroep als logopedist. Toen ze in 2010 ernstig ziek werd, besefte ze dat het nu of nooit was om te doen wat ze altijd al het liefste wilde doen: zingen, muziek maken, optreden.

Ellen’s missie is om door te stralen en haar ziel te tonen, anderen te inspireren om ook vanuit bezieling te leven. Ellen weet de perfecte brug te slaan tussen melodie en tekst waarbij ze met een bezielde authentieke stem inspirerende levenslessen overbrengt die voelbaar zijn.

Onder begeleiding van Juyla Lo’ko, Robin van Beek (coach The Voice of Holland), Michelle Splietelhof en Mathilde Santing ontwikkelde ze zich als artiest. In 2014 begon Ellen met songwriting. Ze componeerde samen met Perquisite het nummer ‘Dragonflies’ wat in de zomer van 2014 uitkwam op haar EP. Later nam ze dit nummer opnieuw op voor de CD ‘Late Bloomer’ met haar band in een ander arrangement.

In begin 2015 nam ze haar debuut album ‘Late Bloomer’ op. Dit album bracht ze uit op haar eigen platenlabel, LLL Zingt en produceerde en financierde dit geheel zelf met wat hulp van crowdfunding. In mei 2015 hield ze de album release in Schouwburg de Meente.

Dit deed ze onder begeleiding van 9 muzikanten: (voor credits: zie muziek).

Het album staat vol met prachtige levenslessen en niet-voor-de-hand-liggende akkoordenverlopen. Ellen schuwt geen onderwerp en blijft inspireren met haar prachtige stem.

 

In 2017 kwam deel 1 van een trilogie uit.

Ellen begon met “Happiness” waar 5 prachtige nummers op staan. De releaseparty was in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen.

In 2019 kwam deel 2 uit: “Love”, dat werd gereleased in Theater Odeon in Zwolle. Deze keer werd Ellen ook begeleid door het Red Limo String Quartet, zowel op de EP als bij de release, evenals haar  9-koppige band.

Deel 3 zal “Peace” gaan heten en wordt het slotstuk van de trilogie “Peace, Love and Happiness.”